Samlarobjekt

Godmorgon alla läsare!
 
Ni som känner mig sedan tidigare vet att jag under många år samlat på allt vad vapen och replikor heter. Det har varit allt ifrån luftgevär till någon annorlunda och fin kniv. 
För många år sedan sålde jag alla dom prylarna, men har nu återigen tagit upp det. Hittills har jag bara det som jag kommer att presenteras här nedanför. 
 
En replika av Beretta 92F. 
Denna kommer från cabom.se och kostar 799 kronor. Den har en vikt på 1,3kg. Beretta 92F är mycket känt och populärt samlarobjekt. Helt i metall, och fungerande mekanism. Man kan även ta ur magasinet.
 
Den här lilla prylen är inget annat än en vanlig soft air gun. Vad den kostar vet jag inte, men jag skulle säga runt 250-350 kronor. 
Just detta är en Smith & wesson, och har en utgångshastighet på 70m/s.
 
Nunchaku är ett vapen som har sina rötter i Östasien. Just namnet Nunchaku betyder i princip "två-delad käpp". 
Detta vapen är inte olagligt att sälja eller köpa i Sverige, men oftast skaffar man dom från andra länder.
Jag t ex har inte skaffat detta i Sverige, utan fått det skickat från en kille i ett annat land. Priset varierar beroende på modell, men mellan 150-350 kronor får man räkna med. 
 
Butterfly kniv är en populär kniv hos många. Denna går inte att köpa i Sverige, och man får absolut inte ha den ute på gatorna. Den här kniven är gjord enbart för att skada då man snabbt kan få upp bladet.
 
Kniven i utfällt läge. För att fälla upp kniven krävs bara en snabb handrörelse, och därför är denna kniven inte laglig att bära i Sverige. 
Just namnet butterfly har kniven fått för sitt utseende. Egentligen heter kniven Balisong, men dom flesta använder sig av det förstnämnda. Kniven är ett Filippinskt krigarvapen. 
Ska man köpa en sån här får man betala mellan 150-400 kronor, beroende på modell, färg och andra småsaker som spelar roll. 
 
Det ni ser på bilden är inget bling bling utan knogjärn. Detta går inte köpa i Sverige, och ska man köpa dom så får man i allafall lägga runt 150-200 kronor. Även detta är en sak man inte får gå runt med ute på gatorna. Knogjärnet har funnits sedan Romarrikets tid. Fast på den tiden hade man en läderhandske med bitar av bly och järn inuti för att få tyngd bakom slagen.
 
Pen knife som detta heter är en liten smidig kniv som man kan ha i fickan utan att den tar plats. Den är i storlek inte större än en penna, därav namnet. 
 
Man skruvar helt enkelt loss ena änden på själva "pennan" för att få fram knivbladet. 
 
Sedan skruvar man tillbaka bladdelen fast åt andra hållet, och då får man en liten kniv. 
Som ni alla redan känner till så finns det ju en knivlag i Sverige, och den innebär att man inte får bära på knivar eller andra föremål som enbart är till för att använda vid brott eller att skada någon annan. 
Lagen har funnits sedan 1988. Men det ska vi inte gå in på för mycket och krångla till det. 
 
Ska man köpa en sån här pen knife så finns det på vissa svenska sajter, annars är det utomlands man för kolla. Priset hamnar på 100-200 kronor beroende på modell. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback